Algemeen

Voor wie de energierekening niet meer kan betalen: Leger des Heils en Bibliotheek bieden warme plek

Vanaf 1 november opent het Leger des Heils overdag de deuren van meer dan honderd buurthuiskamers zodat iedereen in de koude maanden tóch kan besparen op de energierekening. Samen met andere organisaties zorgt het Leger des Heils voor Warme Kamers bij iedereen in de buurt. Ook de Bibliotheek Hoogeveen heeft zich bij het initiatief aangesloten.

 

Raquel García‑van der Walle, directeur‑bestuurder van de Bibliotheek: “Als Openbare Bibliotheek zijn wij een van de laatste publieke ruimtes waar mensen onbeperkt en gratis comfortabel kunnen verblijven. Gelukkig zitten we in Hoogeveen vooralsnog in de positie om onze energielasten niet te hoeven verlagen. Hierdoor kunnen we deze winter een warme plek bieden aan de inwoners die daar behoefte aan hebben, ook al komen ze anders misschien niet zo vaak in de bieb, de (warme) huiskamer van Hoogeveen.”

 

Bezoekers van de Bibliotheek kunnen gebruik maken van gratis wifi. Ook zijn er studieplekken en een grote leestafel met tijdschriften en kranten. Iedereen is van harte welkom! Je hoeft geen Bibliotheeklid te zijn.

 

Geef een reactie