Onnodig punt verlies HODO

Onder prima omstandigheden ontving HODO zondagmiddag Drachten die net als HODO de eerste wedstrijd had gewonnen. Al na 1 minuut mocht Drachten een vrije trap nemen op een gevaarlijke plaats voor het doel maar hier kwam niet meer dan een corner uit , welke niets opleverde.

In de 5e minuut was er de eerste kans voor HODO voor Lars Profijt maar hij kwam net niet goed uit zodat deze kans verloren ging.

Een minuut later was het weer HODO en nu via Stephan Kikkert maar ook hij wist de kans niet te verzilveren, de aanval van Drachten daarna was wel direct raak, een prima lange bal werd goed aangenomen en bekeken voor gegeven en vanaf 3 meter voor doel wist Wilke Siderius vrij in te koppen en bracht de stand hiermee op 0-1. Vanaf dat moment vergat HODO te voetballen en Drachten kreeg steeds meer overwicht. Men ging teveel lopen met de bal en zocht te vaak de moeilijkste oplossing , ook begon de frustratie mee te spelen en dat leverde in de 30 minuut de eerste gele kaarten op, na een hard duel kreeg zowel Sander Danes geel als zijn tegenstander, 5 minuten later kreeg Lars Profijt zijn 1e gele kaart. In minuut 39 werd Drachten weer gevaarlijk maar de pass leek over de achter lijn te gaan maar de keeper van HODO dacht toch maar in te moeten grijpen en met deze charge veroorzaakte hij een terechte penalty en deze werd feilloos binnen  geschoten door wederom Wilke Siderius. Met een ruststand van 0-2 ging met de rust in.

HODO begon goed aan de 2e helft en dat leverde al na 5 minuten de 1-2 op , na wederom een slecht genomen vrije trap kwam deze per toeval op het hoofd van Danes waarna de bal vanaf 5 meter voor het doel met een prima omhaal werd binnen geschoten door Ricardo Benjamins en leek HODO terug in de wedstrijd te zijn maar 2 minuten later ontving Lars Profijt zijn 2e gele kaart en mocht HODO verder met een man minder, maar HODO bleef aandringen en dat leverde in de 70e minuut de verdiende gelijkmaker  op en wederom was het Ricardo die na goed door zetten van Carlo Koopman zijn 2e treffer liet aantekenen .

Hierna volgden nog enkele wissels maar grote kansen leverde het niet meer op en moesten beide ploegen tevreden zijn met een punt.

Voor HODO voelde dat als een winst punt door met 10 man en een 0-2 achterstand toch terug te komen.

Volgende week zondag speelt HODO een uit wedstrijd tegen Oldeholtpade , aanvang 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Ricardo Benjamins