Echtpaar Haar-Hartman viert 60 jaar huwelijk

Pesse- Vandaag 60 jaar geleden gaven Dhr. Haar en Mevr. Hartman in het gemeentehuis in Hilversum elkaar het jawoord.

Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vandaag het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.

Het huis buiten gezellig versierd en binnen met gezellige drukte van fam, kinderen en kleinkinderen, werd de burgemeester hartelijk ontvangen met koffie en gebak.
Dhr. Haar (88) is geboren in Kalenberg bij Fluitenberg en Mevr Hartman (80)  is geboren in Hilversum.
Mevr. Hartman werkte ongeveer 5 jaar bij Philips in de drukkerij waar boeken werden gedrukt en daarna werden ingebonden voor intern gebruik.

Dhr. Haar werkte bij meubelzaak Jan de Boer als stoffeerder en in de avond ging hij naar de handelsschool na het examen heeft hij zijn middenstandsdiploma gehaald. Na stoffeerder bij Jan de Boer is Dhr. Haar gaan werken bij de lederwarenfabriek Hamo, daarna heeft hij 26 jaar mogen werken bij de Kip Caravan in Hoogeveen waar hij verschillend werk heeft gedaan, en heeft altijd met veel plezier gewerkt.

Mevr. Hartman en Dhr. Haar hebben elkaar ontmoet bij familie van Mevr. Hartman in Stuifzand, op een dag kregen ze tegelijk vakantie en gingen samen dagjes weg en zijn sindsdien nooit meer uit elkaar gegaan.
Ze trouwden op 12 september 1962 in het gemeentehuis in Hilversum op een regenachtige dag en gingen na hun trouwen wonen in Fluitenberg waar ze tijdelijk voor 5 jaar een bejaardenwoning betrokken en daarna zijn ze verhuisd naar Pesse.

Dhr.Haar vertelde “Al gaat altijd alles niet zoals wat hij gehoopt had, maar de liefde voor elkaar blijft altijd bestaan.”

Foto: Paula Bansema

Deel dit bericht!

Geef een antwoord