Amusement

Culturele seizoen Hoogeveen start tijdens Drentse Uitmaand

In september start het nieuwe culturele seizoen. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar. Van festivals en workshops tot theatervoorstellingen en uitmarkten. Voor de inwoners van Drenthe hét moment om hun liefde voor kunst en cultuur te (her)ontdekken. Het thema van de Uitmaand 2022 is dan ook Kunst zoekt liefde.

In de gemeente Hoogeveen vinden verschillende activiteiten plaats, waarvan een tweetal opvallen. Het seizoen wordt op 3 september feestelijk geopend met U!TdagenD Hoogeveen. Culturele organisaties organiseren een gratis programma met straattheater, muziekoptredens en kindertheater. U!TdagenD vindt plaats op het Tamboerplein, rond het Museumlaantje en in de Beeldentuin.

Sinds eind vorig jaar staan de bloemencorso’s op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 10 september zijn de met bloemen versierde wagens te bewonderen tijdens Bloemencorso Elim. Tientallen wagens met bloemen kunnen na twee coronajaren weer door de straten trekken. Het thema is ‘vrij’ en daarmee wordt de 50e editie gevierd.

Een overzicht van alle Drentse Uitmaand-activiteiten in de gemeente Hoogeveen is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Geef een reactie