Algemeen

Gerard Hommes onderscheiden door Scouting Nederland met hoogste waarderingsteken

Zaterdagmiddag 25 juni 2022 is aan Gerard Hommes van Scouting Hoogeveen de Gouden Oehoe uitgereikt, een van de hoogste waarderingstekens die Scouting in Nederland kent. Het bestuur van Scouting Hoogeveen wilde graag, na alle jaren dat Gerard als “dieselmotor van de vereniging” vele raderen draaiende heeft gehouden, haar grote waardering hierover uitspreken.

Waslijst
Gerard heeft binnen Scouting Hoogeveen, maar daarvoor ook bij de luchtscouts van de voormalige Anthony Fokkergroep, vele functies bekleed, waaronder die van leidinggevende en penningmeester. Daarnaast is Gerard jarenlang vanuit Hoogeveen de drijvende kracht achter het zenden tijdens de Jamboree on the Air (JOTA) geweest, maar ook droeg hij bij aan een aantal Wereldjamborees en landelijke activiteiten. Nog steeds is hij kampstaf van scoutingterrein Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen en is hij vraagbaak voor de vereniging. En de waslijst van verdiensten houdt daar niet op.

Scouting, da’s pas leven!
“Gerard heeft getoond als gedreven scout zijn best te hebben gedaan onderdelen naar een hoger niveau te brengen. Hij heeft daarbij bijgedragen aan de continuïteit van de activiteiten op zowel
groepsniveau als op regionaal en landelijk niveau. Gerard leeft scouting, zelfs tijdens zijn ziekte is dit zijn eerste aandachtspunt.”, gaf de beoordelingscommissie als onderbouwing bij het toekennen van het waarderingsteken.

Erelid
Gerard ontving zaterdagmiddag niet alleen de Gouden Oehoe, maar ook het ereteken waarmee hij is erkend als erelid van Scouting Hoogeveen. In de ruim 75 jaar dat de vereniging nu bestaat is het erelidmaatschap slechts een maal eerder toegekend en wel aan Cees Methorst.

Rustig aan
Na jarenlang druk te zijn geweest voor Scouting is Gerard tegenwoordig genoodzaakt het wat rustiger aan te doen. Ziekte maakt dat hij niet meer alles kan wat hij graag zou willen, maar hij
geniet van alle drukte rondom Scouting en komt graag langs bij activiteiten. Hij volgt met grote interesse de voorbereidingen van de aanstaande Wereldjamboree in Zuid Korea volgend jaar waar een nieuwe lichting enthousiaste scouts vanuit Hoogeveen naar toe gaat, zowel als troepstaf als als deelnemer.

Tekst: Simone Wunnink

Geef een reactie