Hoogeveens Christelijk Mannenkoor bij Radio Hoogeveen

In het programma Theetijd op dinsdagmiddag 3 mei a.s. is de heer Adri van der Weijde te gast bij Radio Hoogeveen. De heer Van der Weijde geeft uitleg bij het door het HCM uit te voeren stuk Lied van de Vrijheid. Dit stuk zal op donderdag 19 mei worden opgevoerd in de Tamboer te Hoogeveen.

In het programma ruim aandacht voor de inhoud van het stuk. Tevens zullen er fragmenten uit het stuk ten gehore worden gebracht. Onderstaand een korte inhoud:
De bekende schrijfster Marga Kool heeft voor het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM een indrukwekkend verhaal met liedteksten geschreven. Componist, pianist en dirigent Gezinus Veldman is de toondichter van  de prachtige en aansprekende muziek. Door deze samenwerking is een indringend en onvergetelijk muziekverhaal ontstaan.
Marga Kool zal zelf het verhaal voordragen dat over een langere periode van de Drentse en Hoogeveense geschiedenis gaat. Het is een verhaal over oorlog en bevrijding, maar ook over emigratie, over heimwee en weemoed. Het is een muziekverhaal dat gaat over alles wat met vrijheid te maken heeft en dat daarom ook vandaag de dag nog uiterst actueel is.
Het verhaal wordt afgewisseld met en ondersteund door muziek en foto’s en filmbeelden. Liederen worden gezongen door het HCM, solisten en kinderen.  De algehele- en muzikale leiding ligt in de vertrouwde handen van Gezinus M. Veldman.
Het programma Theetijd wordt door Radio Hoogeveen uitgezonden op dinsdagmiddag 3 mei vanaf 14.00 – 16.00 uur. Radio Hoogeveen is te beluisteren via FM 106.8 mHz, via de website van Radio Hoogeveen of via de app. De herhaling van het programma is op donderdag 5 mei tussen 16.00-18.00 uur.

Samenstelling, techniek en presentatie Hans Wassens

Deel dit bericht!

Geef een antwoord