Ouder & Kind Café Hoogeveen start met themabijeenkomsten

Sinds enkele maanden organiseert Oermodern Ouderschap om de week een Ouder & Kind Café in het prachtige gebouw van Zwanger&Gezin aan de Vos van Steenwijklaan. Oermodern Ouderschap draagt bij aan een goede start in de eerste 1000 dagen van een kind. De periode vanaf de conceptie tot aan de tweede verjaardag is cruciaal voor de fysieke en mentale ontwikkeling van het kind. Om een kind een goede start te geven, is het ontzettend belangrijk om als ouders goed voor jezelf te zorgen. Goede zorg voor je kindje, begint met goede zorg voor jezelf, aldus Ilona Schra, oprichtster van Oermodern Ouderschap. Het Ouder&Kind Café is een plek waar (aanstaande) ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en een sterk sociaal netwerk kunnen opbouwen. Ilona benoemt dat we niet gemaakt zijn om het ouderschap in ons eentje te dragen. We hebben mensen om ons heen nodig om ons te ondersteunen!

Inmiddels weten al meerdere moeders de bijeenkomsten bij Zwanger&Gezin te vinden. Moeder Judith geeft aan dat ze vooral verbondenheid en vertrouwen treft. Ilona zegt dat dat ook exact is wat ze probeert te bereiken, een plek waar ouders kunnen binnenlopen, zich gehoord en gezien voelen en steun kunnen geven en ontvangen.

Op donderdag 21 april start het Ouder&Kind Café met themabijeenkomsten. Iedere bijeenkomst schuift er professional aan en is er ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen. Er wordt afgetrapt met het thema “Dragen van je Kindje”. Andere thema’s die voorbij komen zijn onder andere “De Eerste Tandjes, en dan?”, “Slapen als een Baby” en “Herstel na de Bevalling”. De jaarplanning van het Ouder&Kind Café is te vinden op de sociale media van Oermodern Ouderschap en op de website www.stichtingikibuntu.nl/oermodernouderschap

De themabijeenkomsten brengen een mooie toevoeging, maar de ontmoeting met een kop thee of koffie blijft het belangrijkste!

Het Ouder&Kind Café is gratis te bezoeken, afwisselend op dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur. Aanmelden van te voren is niet nodig.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord