Zakelijk

Jonge Beer Brouwerij brouwt met Bird Brewery

Hoogeveen – Voor de collab-tour van Bird Brewery uit Amsterdam werd Jonge Beer Brouwerij uit Hoogeveen uitgenodigd om samen een nieuw speciaalbier te ontwikkelen.Jonge Beer Brouwerij is dan ook trots om het achtste bier in een serie van twaalf, voor elke provincie één, te mogen presenteren.In elke provincie is door Bird gekozen voor een bijzondere smaakmaker, waarbij voor Drenthe direct het oog viel op Jonge Beer Brouwerij, die vorig jaar landelijke aandacht kreeg met het ontwikkelen van een katervrij/arm bier.

Drenthen
Elk bier in de collab-tour (van collaboration oftewel samenwerking) krijgt een naam waarin beide brouwers zich verenigen, net als in de receptuur. Het bier voor Drenthe heet Drenthen, een combi van onze provincie en een kippetje. Het bier zelf is een zomers brown ale geworden; amberkleurig met een verrassend frisse hopsmaak en geurexplosie. Een heerlijk zomerse dorstlesser met slechts 4,8% alcohol. De gekozen hopsoorten geven een uniek frisse geur en smaakbeleving aan dit bier, waardoor de zomerse hitte van 2018 heel goed draagbaar wordt, volgens de brouwers.
Het etiket is een waar reclamebiljet ter promotie van Drenthe geworden met veel ludieke verwijzingen naar de brouwers en naar alles wat Drenthe zo aantrekkelijk maakt.

Voor de lokale biergenieter zal het bier op de “Kijkje in de Brouwerij”-dagen te proeven zijn. Kijk hiervoor op de website: www.jongebeer.nl. Daarnaast is het verkrijgbaar bij de vaste verkooppunten van de beide brouwers.

Geef een reactie