De Boekweitlaan is geen racebaan: petitie gestart voor een veiligere weg

Hoogeveen – De Boekweitlaan lijkt soms net zo’n racebaan. Met gevolg onveilige situaties voor mensen en ernstige ongevallen. Met 3 scholen in de  buurt, 3 kerken, een Moskee en een prachtig park zijn er heel wat mensen die dagelijks op één of andere manier van de Boekweitlaan gebruik maken. Alle mensen van de wijken dicht bij het park ontkomen niet aan een dagelijkse gang langs deze drukke weg.

Oversteken is, zeker in de spits, amper veilig te doen. Vooral wanneer je niet op een holletje kunt oversteken, zoals onze ouderen en gezinnen met kinderen. Daarbij wordt er soms zo hard gereden dat er met regelmaat ernstige (bijna) ongelukken gebeuren.

In gesprek met de gemeente

Daarom zijn buurtbewoners in gesprek met de gemeente om te zien wat voor maatregelen er kunnen komen om het veiliger te maken in onze buurt. Hiervoor willen de initiatiefnemers laten zien dat er echt heel veel mensen last hebben van de drukke en onveilige weg. Daarom vragen ze je om de petitie te steunen en je handtekening te zetten Voor een veilige Boekweitlaan.

Stelling

De actiegroep voor een veilige Boekweitlaan wil een voorstel indienen bij de gemeenteraad Hoogeveen.  Door afremmende maatregelen en veilige oversteekplaatsen kan de Boekweitlaan veel veiliger worden. Door het zetten van je  handtekening betuig je steun aan deze actie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord