Hoogeveen zaterdag hervat competitie met thuisduel tegen Lutten

Zaterdag hervat Hoogeveen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lutten. Grote vraag is natuurlijk of de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog de goede reeks van voor de coronabreak kan voortzetten. Met Lutten treft het in ieder geval meteen een directe concurrent.

De komende drie maanden zullen ongetwijfeld een slijtageslag gaan worden. Er moeten immers nog zeventien wedstrijden worden gespeeld tot de slotdag op 4 juni. De meest fitte ploeg zal dan ook nog wel eens het verst kunnen komen.
Hoogeveen speelde de afgelopen weken twee oefenwedstrijden. Van de tweedeklasser SC Elim en SV Pesse werd er gewonnen. Bij andere ploegen is al gebleken dat dit geen garantie is voor een goede herstart in de competitie. Duidelijk is wel dat er meteen gewonnen moet worden om in het spoor van koploper Nieuwleusen te blijven.
Dat laatste zal Lutten ongetwijfeld ook willen. De gasten hebben twee punten minder dan Hoogeveen. De zwartwitten waren lange tijd ongeslagen, maar gingen er in de laatste twee duels tegen respectievelijk Nieuwleusen en ZZVV hard af met 4-1.
Lutten wordt getraind door Sander van der Lustgraaf. Hij is een oude bekende van Hoogeveen. In het seizoen 1996-1997 zette hij namelijk als speler zijn eerste stappen op Drentse bodem bij Hoogeveen. Hij kwam toen over van het voormalige Utrechtse voetbalbolwerk Elinkwijk. Tot veel wedstrijden kwam hij niet in de hoofdmacht. Bij Hoogeveen was hij ook nog actief als jeugdtrainer.
In Hoogeveen stonden beide ploegen twee keer eerder tegenover elkaar. In het seizoen 2017-2018 werd het 2-2 en een jaar later won Lutten met 2-3.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur. ’s Avonds zijn de reacties van beide partijen en de samenvatting te zien via Hoogeveen TV.

Een dag later speelt Hoogeveen zondag in de Hoofdklasse een uitwedstrijd bij Alphense Boys. Dit duel is dan vanaf 13.45 uur live te volgen via Hoogeveen TV.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd Hoogeveen zaterdag – Lutten uit het seizoen 2017-2018 (Foto: Albert Stegeman)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord