Amusement

De voorjaarsvakantie in De Tamboer!

De voorjaarsvakantie komt eraan en dat betekent gezellig naar het theater, toch? Ga gezellig met Boer Boris naar de boerderij, ga op avontuur met Superjuffie of kijk naar de indrukwekkende voorstelling Oorlogswinter.

Ook rondom de voorstellingen gebeurt er weer een heleboel in ons theater. Zo kun je voorafgaand aan de voorstelling Oorlogswinter luisteren naar het verhaal van een oorlogsoverlevende en kun je jouw juf of meester nomineren als Superjuf! Lees er hieronder alles over!

 

Boer Boris is de baas (4+)
20 februari 2022 – 14:30 uur

Speciaal voor de tiende verjaardag van de populaire prentenboekenreeks, ontvouwt zich op het podium een driedimensionaal theater. Vanuit een enorme doos, verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en vogelverschrikkers.

Een voorstelling over het ontdekken van jezelf, de wereld om je heen, je identiteit en over oorzaak en gevolg.

Boer Boris is de baas - 2022 - in De Tamboer

Superjuffie (5+)
26 februari 2022 – 14:00 uur

De voorstelling Superjuffie is gebaseerd op de succesvolle boeken van Janneke Schotveld. Juf Josje verandert in Superjuffie als er een dier in gevaar is. Wanneer ze een hap neemt van haar krijtje, krijgt ze superkrachten. Als een tornado zo hard schiet ze door de lucht en redt ze alle dieren net op tijd.

Wil jij na de voorstelling misschien met Superjuffie op de foto? Dat kan! Juf Josje en haar vrienden gaan graag met je op de foto!

De Toren van Geluid - Superjuffie - 2022 - in De Tamboer

Oorlogswinter (10+)
23 februari 2022 – 19:00 uur

Michiel van Beusekom denkt in een spannend jongensboek te belanden als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen. Al snel ontdekt hij dat een oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de oorlogswinter van 1945 raakt hij betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot. Wanneer Michiels vader wordt opgepakt en zijn zus haar mond voorbij praat, komt Michiel er steeds meer alleen voor te staan. Wie kan hij eigenlijk nog vertrouwen?

Voorafgaand aan de voorstelling om 18:00 uur vertelt gastspreker Berdine van Leeuwen (1938) haar persoonlijke verhaal. Ze verliest haar broertje en vader tijdens een bombardement op 17 juli 1943. Haar moeder, broer en zijzelf hadden daarna vrijwel geen spullen meer en komen te logeren bij familie en kennissen. Als ze uiteindelijk een huis toegewezen krijgen, blijkt dat een huis te zijn van Joodse mensen die op transport zijn gezet naar Westerbork of Duitsland. Wil je het verhaal van Berdine graag horen? Meld je dan (gratis) aan via info@detamboer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen