Algemeen

Sfeerverlichting Noordscheschut grijpt net naast de prijzen bij Kern met Pit

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 22 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Drenthe is van de 9 geslaagde projecten Groene dorpen ‘de Broekstreek’ gekroond tot provinciale winnaar.

Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Drenthe ging de winst naar Groene dorpen ‘de Broekstreek’ in de gemeente Aa en Hunze. Op dertig erven en tuinen is de beplanting versterkt met de aanplant van inheemse bomen en struiken, in een stijl die past bij de streek en haar bewoners. De bewoners van De Broekstreek zijn zich namelijk bewust van de landschappelijke waarden in hun woongebied (Drentsche Aa) en willen een bijdrage leveren aan behoud en versterking daarvan. Door planvorming voor de openbare ruimte nemen ze ook verantwoordelijkheid voor de (groene) dorpsontwikkeling. Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit!

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 25 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door
internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, bijna 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

Geef een reactie