Algemeen

Kunst en cultuurcommissies Noordscheschut en Elim ontvangen cheque uit handen van wethouder Janita Tabak

NOORDSCHESCHUT – Paula Benjamins van de Kunst en Cultuurcommissie in Noordscheschut ontving afgelopen week een cheque van € 3.600 uit handen van wethouder Janita tabak.

De Werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut heeft een aanvraag gedaan bij Vitaal Platteland. Dit is een fonds door de Provincie Drenthe in het leven geroepen, om projecten op het ‘platteland” te ondersteunen en stimuleren.

De commissie Vitaal Platteland heeft de aanvraag goedgekeurd en uit handen van de Wethouder Janita Tabak (Gemeente Hoogeveen) – die Kunst & Cultuur in haar portefeuille heeft, ontving Paula Benjamins een hele grote cheque ter waarde van € 3600,-.
Het geld wordt o.a. gebruikt voor Kunstzinnige Tuinen 2022 die in juni gaat plaats vinden voor de 5de keer. Ook hopen ze in december 2022 weer een ‘ouderwetse’ Top2000 avond te kunnen organiseren.
Ook gaan ze in samenwerking met de werkgroep Belevingsbos Noordscheschut een evenement voor de jongste kinderen organiseren in de Theaterkuil van het Belevingsbos.
En zo zijn er nog vele leuke Kunst & Cultuur ideeën die de werkgroep aan het uitwerken zijn. Waar ze al vanaf 2008 de uitdagingen hebben hoe al deze leuke activiteiten te financieren, zijn er nu zorgen en is er onzekerheid m.b.t. covid en de maatregelingen. Maar gelukkig mogen ze er een aantal jaren overdoen om het geld te besteden.
Elim
 In het Dorp Elim kreeg Jan Benjamins van de Culturele Vereniging Elim gisteren uit handen van wethouder Janita Tabak een cheque van € 10.000. De provincie Drenthe heeft dit geld beschikbaar gesteld voor projecten die bijdragen aan Vitaal Platteland. De vereniging gaat de oude podiumwagen restaureren.

Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie