Algemeen

Eerste SDG-house in Drenthe geopend op Alfa-College

Het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen heeft donderdag 12 mei als eerste in Drenthe het SDG House-predicaat ontvangen. Onder grote belangstelling ontving Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college Hoogeveen, het predicaat uit handen van Hans Kuipers, gedeputeerde van de provincie Drenthe.

Het predicaat is meer dan een keurmerk. Met het fysieke SDG Impact Predikaat laat het Alfa-college aan iedereen die school binnentreedt zien dat de school bezig is met impact maken. Want: “Hier gebeurt het”, zo vertelde Jan Berend van der Wijk trots.Onze studenten zijn onze ambassadeurs. We nemen de SDG-thema’s mee in ons onderwijs en werken daarbij nauw samen met overheid en het bedrijfsleven.
Na het officiële moment luisterden de genodigden, bestaande uit wethouders en gemeenteraadsleden uit de provincie Drenthe, bestuurders, ondernemers, docenten en studenten van het Alfa-college naar inspirerende verhalen van Hugo G. von Meijnenfeldt, coördinator Duurzame Ontwikkelingsdoelen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, docent van het Alfa-college Rens Heestermans en Bart Joling, directeur van marketingbureau Ten Stripes.

Expeditie Toekomst
Ook maakten alle deelnemers deel uit van een expeditie: Expeditie Toekomst. Met in hun handen een heuse reiskit, met daarin een reisgids, landkaart en een versnapering om grenzen te verleggen (een sprinkhaan! “Ongemak mag, ga de uitdaging maar aan om buiten de gebaande paden nieuwe mogelijkheden te ontdekken”) gingen de aanwezigen in groepjes met elkaar het gesprek aan over hun doelen en dromen.

Bronzen SDG- certificaten
Aanwezige wethouders kregen de eer om aan het eind van de middag bronzen SDG-certificaten uit te reiken aan een aantal ondernemers. Onder andere Werner ten Kate, wethouder gemeente Hoogeveen mocht een SDG-certificaat uitreiken aan Bouwbedrijf Hunebouw, die het Alfa-college duurzaam heeft verbouwd. Ook DOC33 mocht een bronzen certificaat in ontvangst nemen.

Kirsten Ipema, wethouder gemeente Noordenveld reikte het certificaat uit aan de Eerste Wijk (Veenhuizen), Koffielust (Veenhuizen) en Spandaw Mode (Roden). Tot slot deelde wethouder Jeroen Huizing van gemeente Coevorden een certificaat uit aan installatiebedrijf Vriend BV.

Over SDG
SDG staat voor Sustainable Development Goals (SDG), zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. SDG Nederland is het netwerk van iedereen die in ons land aan de doelen wil bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen