Gemeente waarschuwt horecaondernemers van café Mol en Pand 3&40 voor overtreden coronaregels

Horecaondernemers in Hoogeveen nemen hun verantwoordelijkheid. Zij doen er alles aan om gasten, binnen de coronaregels, zo optimaal mogelijk te ontvangen. Ook de sluiting om 17.00 uur wordt consequent nageleefd.

Vorig weekend constateerde de politie echter dat er bij Pand 3&40 in Hoogeveen na middernacht een groep mensen aan de bar zat. Nadat niet werd gereageerd op het verzoek om weg te gaan, is een proces verbaal opgemaakt. Ook bij café Mol in Hollandscheveld waren er nog gasten na 17.00 uur. De burgemeester van Hoogeveen geeft deze ondernemers een officiële waarschuwing via een brief. Daarin krijgt de eigenaar een vooraankondiging last onder dwangsom. Bij een volgende overtreding zal hij/zij een definitieve last krijgen met een dwangsom van € 4.000 per geconstateerde overtreding.

Burgemeester Loohuis: ‘de huidige coronaregels zijn er niet voor niets. We moeten samen zorgen dat we de besmettingsgraad naar beneden krijgen, door ons aan de regels te houden en het aantal contacten met anderen te beperken. Juist voor alle mensen die dat wél doen, vind ik het vervelend dat sommigen de indruk geven dat regels voor hen niet gelden. Ik maak van mijn bevoegdheid gebruik om te handhaven en een waarschuwing uit te delen. Ik hoop dat dat genoeg is en de ondernemers inzien dat je door de randjes op te zoeken er slechts voor zorgt dat er in Hoogeveen mogelijk meer mensen besmet raken en we langer aan de regels vast zitten. Daar zit toch niemand op te wachten?’ Bron : gemeente Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord