Ook ouderenzorg onder grote druk: NNZC zoekt vrijwilligers in rol van gastheer/gastvrouw

De zorg staat al lange tijd onder grote druk, ook binnen de ouderenzorg. En de COVID-19 pandemie is nog niet voorbij. Er zijn weer meer besmettingen zowel onder onze bewoners als personeel en steeds meer bewoners en personeel moeten in quarantaine. Kortom, de druk op onze medewerkers is weer gegroeid, terwijl er al een grote vermoeidheid heerste onder personeel, door de aanhoudende pandemie en de groeiende arbeidsmarktproblematiek. 

De horecamedewerkers die ons langdurig bijgestaan hebben vanuit onze oproep “Horeca helpt zorg”, werken sinds mei weer in de horeca.

Roeli Mossel, bestuurder van de NNCZ, probeert nu zorg en buurt samen te brengen, al jaren een van de speerpunten in de missie van de NNCZ onder de noemer “burgerkracht”. Mossel: “Wij doen een oproep aan alle buurt- en dorpsgenoten; wie wil ons de komende tijd helpen om de rol van gastheer/gastvrouw te vervullen in het woonzorgcentrum bij u in de buurt? Samen met de bestaande vrijwilligers proberen we met buurtgenoten een rooster te maken om tussen 10.00 uur in de ochtend en 20.00 uur in de avond 7 dagen in de week een gastheer/gastvrouw te hebben. We zijn dringend op zoek naar ‘tijdelijke’ gastheren en -vrouwen die helpen bij het opvolgen van de coronamaatregelen voor bewoners, medewerkers en bezoekers, een praatje maken met bewoners, verwennen van professionals (zodat zij het langer volhouden) en mogelijk andere betekenisvolle zaken horen bij de werkzaamheden. Helpt u ons om in de benen te blijven zodat we met elkaar de zorg voor de ouderen overeind houden?”

Wilt u in deze periode waardevol werk doen? Meldt u dan aan op ons e-mailadres buurthelptdezorg@nncz.nl of zoek contact met het woonzorgcentrum bij u in de buurt. ‘’Samen van waarde’’ is onze kernwaarde, wat zou er nu mooier zijn dat de zorg en de buurt dit samen waar gaan maken!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord