Noordscheschut VR1 met met moeite langs Hollandscheveld

Op een regenachtige zaterdagmiddag kwamen de buren uit Hollandscheveld op bezoek. De belangen waren groot voor dit duel want beide teams draaien bovenin mee en daarom beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Na de fotosessie en een goede warming-up kon er om half 3 worden afgetrapt.

Hollandscheveld begon een stuk scherper aan de wedstrijd en maakte het voetbal moeilijk voor de thuisploeg. Er waren veel slordigheden aan de bal en werd er veel balverlies geleden. De eerste grote kans was dan ook voor de gasten, na een steekpass werd de linksbuiten de diepte ingestuurd. Hier wist Jessica goed redding te brengen maar kon helaas de aanvalster niet meer ontwijken, zo kwamen de twee in botsing. Gelukkig konden beide speelsters door. Noordscheschut kwam iets beter in de wedstrijd maar kon nog geen potten breken. Veel doelpogingen gingen naast of over de goal en zo werden de dames nog niet echt gevaarlijk. De eerste mogelijkheid ontstond na een vrije trap van Danielle. Haar inzet wist de keepster met moeite te keren, helaas kwam Kelly net niet aan de bal voor de rebound. De defensie had het lastig met de voorste linie van Hollandscheveld, het vele lopen leverde het nodige gevaar op en kon soms alleen gestopt worden aan de hand van overtredingen. Vlak voor rust kreeg Noordscheschut de wedstrijd iets meer in handen en creëerden een aantal kansen. Sharon werd de diepte ingestuurd omspeelde de uitkomende keepster maar haar voorzet die volgde vond helaas geen medespeelster. Kelly kapte en draaide op de rechtervleugel enkele speelsters uit maar ook haar voorzet vond niet het gewenste resultaat en ging voor langs. Zo bleef het lang 0-0, maar het was Sharon die in de 39e minuut haar ploeg op voorsprong zette. Susan stuurde Nadine weg op de rechterkant, haar voorzet vond Sharon en zij schoot de bal beheerst langs de keepster.

Na de thee en enkele wissels begon de tweede helft. Noordscheschut voetbalde beter dan voor de rust. Hollandscheveld werd meer naar achteren gedrukt, maar grote kansen bleven uit. De pogingen van Noordscheschut kwamen van een te grote afstand om echt gevaarlijk te worden. Hollandscheveld moest gokken op de counter en dat leek na een klein uur spelen ook succes op te leveren. Een strakke lage voorzet van de rechterkant en leek aan te komen bij de aanvalster, echter kwam Susan nog terug in het duel. Alleen was de bal lastig te verwerken en schoot zij de bal als een volleerde spits de bal snoei hard tegen de touwen. De 1-1 leek dus ook te zijn gemaakt, was het niet dat onze trouwe vlagger Berend de vlag omhoog stak. Na klein overleg met de scheidsrechter werd het beoordeeld als hinderlijk buitenspel en werd de goal afgekeurd. Noordscheschut kon opgelucht ademhalen. Waar Hollandscheveld nog wat aan het na mopperen was, ging Demi er vandoor met de bal. Zij wist twee tegenstanders uit te spelen maar de keepster was het eindstation. Noordscheschut was opzoek naar de bevrijdende 2-0 en deze viel een kwartier voor tijd. Charissa dribbelde van de linkerkant naar binnen om een schot te kunnen plaatsen. Deze mogelijkheid vond zij niet, maar legde de bal af op Thalina die bedacht zich niet en haalde hard uit en via de onderkant van de lat viel de bal binnen. Niet veel later leek de ploeg ook op 3-0 te komen, Dominique die achterin de bal veroverde stak met een goede steekpass Eline naar voren maar haar inzet werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later klonk het eindsignaal en kunnen de dames 3 belangrijke punten bijschrijven.

Zo was het spel lang niet altijd even goed, maar heeft de ploeg na 3 wedstrijden de volle buit weten te pakken. Volgende week spelen wij de uitwedstrijd tegen NKVV VR1 en trappen de dames af om 14:30.

WOTM: Dominique Nijmeijer

Deel dit bericht!

Geef een antwoord