foto: Pixabay
Sport

Burgemeester blij met uitspraak rechter: Nationaal Kampioenschap schaken in Raadhuis Hoogeveen niet zonder coronatoegangsbewijs voor topsporters

Het Nationaal Kampioenschap schaken gaat zoals gepland vrijdag 15 oktober van start in het Raadhuis van Hoogeveen. Een aantal schakers had bezwaar gemaakt tegen het tonen van de coronatoegangspas. Zij spanden een kort geding aan bij de rechtbank Haarlem tegen de gemeente Hoogeveen en de Schaakbond (KNSB). De rechter stelde hen in het ongelijk.

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen: “Blij met de uitspraak. Als wij de invoering van het coronatoegangsbewijs handhaven bij evenementen, theater, horeca, buurthuizen en sportverenigingen, dan zijn we daar zelf ook aan gehouden. De organisatie van het schaaktoernooi en de gemeente Hoogeveen hebben een samenwerking van twintig jaar; de gemeente is altijd host van het toernooi. We hebben met de organisatie goede afspraken gemaakt. Wij beschouwen deze activiteit als een evenement en staan op het standpunt dat wij als gemeentelijke overheid het goede voorbeeld moeten geven. Het schaaktoernooi gaat dus vrijdag van start in het Raadhuis en de schakers wordt gevraagd zich te houden aan het coronaprotocol door het coronatoegangsbewijs te laten zien”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: