Beleef de techniek tijdens Techniek Tastbaar op 5 november

Sterk Techniek Onderwijs (STO) Hoogeveen organiseert op 5 november Techniek Tastbaar, een nieuw doe-event om jongeren enthousiast te maken voor techniek.

Diversiteit in de Techniek
Ruim 25 regionale technische ondernemers laten tijdens Techniek Tastbaar zien wie ze zijn en wat ze doen. Diverse branches zijn vertegenwoordigd en geven hiermee een breed beeld van alle mogelijkheden in de techniek, zoals: installatietechniek, waterstoftechniek, autotechniek, automatisering, bouw, defensie, metaalbewerking, luchtvaarttechniek, weg en waterbouw, aandrijftechniek, procestechniek, waterzuivering, transport en logistiek en vastgoedverbetering. Elk bedrijf organiseert een interessante doe-activiteit voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Ook leerkrachten en ouders/verzorgers zijn van harte welkom. Zij hebben een grote invloed op de keuzes die de kinderen maken en daarom is het van groot belang dat zij ook kennis maken met de huidige en toekomstige wereld van de techniek.

Tijd om te ontdekken
Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering hebben effect op de manier waarop mensen leven én werken. Daardoor blijven er de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Jongeren hebben zelden een goed beeld van techniek. Dat geeft niets, er is nog voldoende tijd om dat te ontdekken. Des te belangrijker is het de jeugd al op jonge leeftijd in aanraking komen met diverse facetten van techniek zodat er bewust gekozen kan worden voor een bepaalde studierichting. Dat heeft vooral effect wanneer er op het gebied van techniek aansprekende events worden georganiseerd die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

Kom ook naar Techniek Tastbaar op 5 november
Deze week worden alle scholen in Hoogeveen en omgeving geïnformeerd over het event. Beleef de techniek tijdens Techniek Tastbaar op 5 november van 12.00 tot 20.00 uur op het Alfa-college, Voltastraat 33 in Hoogeveen. De entree is gratis.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord