112/Misdaad

De politie doet onderzoek naar een viertal autobranden

De politie doet onderzoek naar een viertal autobranden in Hoogeveen in augustus en september. Drie daarvan vonden plaats in de Helios, steeds betrof het de zelfde auto. Afgelopen nacht brandde deze auto volledig uit. Er raakte niemand gewond. Eerdere pogingen bij deze auto konden vroegtijdig worden geblust. Een andere auto raakte deze week in brand aan de Zenithlaan.

Bij alle vier genoemde branden gaat de politie uit van brandstichting. Er is forensisch onderzoek gedaan en ook een buurtonderzoek behoort standaard bij ons onderzoek.

Het lijkt er niet op dat hier sprake is van een willekeurig gekozen auto. We onderzoeken daarom onder andere ook of hier bijvoorbeeld een persoonlijk conflict aan ten grondslag kan liggen.

In de onderzoeken worden beschikbare camerabeelden bekeken. De politie wil ook graag in contact komen met mensen die mogelijk informatie hebben over brandstichtingen. Ook camerabeelden van bijvoorbeeld deurbel- of andere camera’s zien wij graag tegemoet. Hebt u informatie over autobranden in Hoogeveen, bel dan (gratis) met de recherchetiplijn op 0800 6070.

Video: Meternieuws. Foto Freddie Prins

Geef een reactie