112/Misdaad

Vrijspraak voor moeder van Sharleyne, rechter acht doodslag niet bewezen

Hoogeveen: De rechter heeft maandagmiddag Hélène J., de moeder van Sharleyne (8), vrijgesproken. Eerder eiste het Openbaar Ministerie tien jaar gevangenisstraf voor de moeder. Sharleyne werd in 2015 dood gevonden onderaan de flat De Arend in Hoogeveen. De moeder van Sharleyne was niet aanwezig bij de uitspraak.

De moeder van Sharleyne werd verdacht van de dood van Sharleyne door een val van de balustrade van een flat op 8 juni 2015. Na een sepotbeslissing in oktober 2015, werd de moeder in 2017 alsnog vervolgd op grond van een beslissing van het gerechtshof te Leeuwarden, naar aanleiding van een beklag door de vader van Sharleyne. De officier van justitie vorderde een gevangenisstraf van 10 jaar in verband met doodslag.

De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken wegens het ontbreken van voldoende wettig bewijs. Het Openbaar Ministerie gaat zeer waarschijnlijk in hoger beroep tegen de vrijspraak van de moeder van Sharleyne. Dat laat persofficier Gerben Wilbrink weten.

3 gedachten over “Vrijspraak voor moeder van Sharleyne, rechter acht doodslag niet bewezen

 • nou, ik hoop dat de officier in beroep gaat
  en dan eens de andere theorieën gaat bestuderen
  ben wel blij dat die flapdrol van een vader geen geld krijgt

 • @Aurosonic, alleen de moeder? Of ook de vader, die voor de dood van Sharleyne, eigenlijk nooit voor haar klaar stond?

 • Eddie … De vader heeft waarschijnlijk ook wel steken laten valen, maar de moeder acht ik het meest verantwoordelijk voor de verwaarlozing van Sharleyne.
  Ik ben er ook vanuit gegaan, dat Sharleyne officieel tot de moeder toegewezen was,
  en de meeste dagen van de week ook bij haar woonde in de Arend Flat.

Geef een reactie