Veiliger Fietsen voor senioren

Hoogeveen – Langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam. Dat zijn de doelen van Doortrappen, een programma dat ouderen helpt veilig en vol vertrouwen door te gaan met fietsen.

Onlangs, op wereldfietsdag, is Doortrappen officieel geopend. Wethouder Derk Reneman  kreeg uit handen van Bianca Kort, coördinator Doortrappen en sportfunctionaris Stefan Freriks een echte Doortrappen-fietstas met allerlei promotieartikelen voor de komende activiteiten voor Doortrappen. Wethouder Reneman: “Ouderen moeten lang en veilig kunnen blijven fietsen. Met de deelname aan het programma ‘Doortrappen’ is er aandacht voor het verbeteren van fietsveiligheid en actieve mobiliteit onder senioren. Daarom doen we mee aan dit programma.”

Eerste activiteit
Er is ook gelijk de eerste fietsactiviteit: een fietstocht door de gemeente.

Deze tocht is op eigen gelegenheid. Bekijk de 2 routes die in Hoogeveen starten:

Veilig op de fiets
Doortrappen is speciaal bedoeld om ouderen veiliger en zekerder te laten fietsen. Het team van Sportcoaches zorgt voor de uitvoering van het programma. Denk hierbij aan tips over veilig fietsen, valpreventie en mooie fietstochten in Drenthe.

Doortrappen in Drenthe
Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Op de speciale website van Doortrappen Drenthe is meer informatie en zijn tips te vinden: doortrappendrenthe.nl

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord