Algemeen

De Schuthoek kreeg controle van de Onderwijsinspectie

Landelijk – De onderwijsinspectie is op dit moment bezig om het onderwijs in deze coronatijd in kaart te brengen. Dit doet men door middel van verschillende steekproeven bij 200 scholen in heel Nederland. De Hoogeveense school De Schuthoek in de wijken Schutlanden en Erflanden is ook bezocht door de inspectie, dit gebeurde op 1 juni j.l.
 
Ontwikkelingen van de kinderen
Vooraf werd aan de inspectie informatie gegeven hoe het afstandsonderwijs werd gegeven en hoe de ontwikkelingen van de kinderen in deze toch lastige tijd zijn gegaan. Er werden interviews gehouden met de directeur en intern begeleider. Daarnaast kwamen ook drie leraren aan het woord. Juf Carmen Seijdel heeft verteld hoe het onderwijs bij de drie kleutergroepen is verlopen en juf Barbara Besuijen werd gevraagd hoe het met de kinderen van de groepen 4 was gegaan. Een van de ict’ers van de school, Sven van der Helm, vertelde hoe het afstandsonderwijs zo snel tot stand kwam en hoe goed de kinderen, ouders en leraren dit hebben opgepakt. “We hebben ook veel geleerd uit de coronatijd. Zo blijven we online onderwijs geven als een kind een keertje ziek is in de toekomst en zullen we ook wel deels de effectieve online vergadering zo af en toe blijven inzetten met ons team”.
Complimenten en tips
De Schuthoek is heel goed uit het onderzoek gekomen en kreeg met name complimenten over de zeer snelle schakeling van fysiek naar online onderwijs. Dat er ondanks de pandemie, rust, structuur en duidelijkheid is geboden aan kinderen. Een van de conclusies was ook dat de uiteindelijke gevolgen van de coronatijd voor de ontwikkeling van de kinderen beperkt is gebleven. Een van de tips was om de ambitie te behouden en de hoge doelen te blijven stellen.

Stichting Bijeen, de onderwijskoepel waar ook De Schuthoek toe behoort, was content met de uitkomsten van het onderzoek bij De Schuthoek en het bevestigde de ingeslagen weg die de school is ingegaan in de afgelopen jaren. 

Geef een reactie