Algemeen

Een feestelijke start voor basisschool Het Element

Hoogeveen – Het nieuwe jaar begint feestelijke voor de leerlingen van de Hoogeveense basisschool Het Element. Na ruim 30 jaar zelfstandigheid, sluit de Montessorischool zich vanaf dit jaar aan bij Stichting Catent.

Maandag 6 januari startte dan ook feestelijk met de symbolische overdracht van het bestuur aan Ceclie Servaes, de voorzitter van het bestuur van Catent. De kinderen voerden een liedje op voor de aanwezige ouders en geïnteresseerden. Wethouder Gert Vos was hierbij aanwezig en markeerde de mijlpaal met het planten van een appelboompje.

Directrice Annika van der Vaart: “Onze basisschool heeft een uitdagende tijd doorgemaakt. Sinds een halfjaar is er al enige samenwerking met Catent en dit werpt duidelijk zijn vruchten af. We hebben vooral gefocust op het verbeteren van het didactisch handelen en richten ons nu op het werken volgens de Montessorivisie. De samenwerking verstevigt onze school richting de toekomst. We zijn nu onderdeel van een veel groter team; Catent omvat ruim 30 basisscholen. Dat biedt veel voordelen op het gebied van professionaliteit en het kunnen uitwisselen en gebruikmaken van aanwezige expertise en kennis. Ik ben erg trots op ons enthousiaste team. Het is erg fijn dat de kinderen en hun ouders ook het positieve effect van deze samenwerking ervaren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen