Praat mee over het sociaal domein in Hoogeveen

Dat het sociaal domein anders moet, daar is de gemeente het over eens. De uitgaven aan jeugdhulp, wmo en participatiewet zijn veel hoger dan de inkomsten die de gemeente van het Rijk ontvangt.

Gemeenteraad en college vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in onze gemeente en willen er nu én in de toekomst zijn voor die mensen die het zelf echt niet redden.

Stap voor stap financieel gezond
Gemeente Hoogeveen wil de komende jaren stap voor stap financieel gezond worden. Een nieuwe aanpak van de sociale onderwerpen is daarin een belangrijke stap. Deze nieuwe aanpak, ook wel herontwerp van het sociaal domein genoemd, kan en wil de gemeente niet alleen doen. De sociale onderwerpen zijn daarvoor te belangrijk en dus nodigt de gemeente u uit om mee te denken en praten.

Samen met u
Wat vindt u belangrijk voor de sociale onderwerpen en de opgave op het gebied van gezondheid? Wat zou de gemeente moeten doen? Of juist niet? Het college gaat hier graag met u over in gesprek. Dit gebeurt online op donderdag 27 mei van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Er kunnen 40 mensen meepraten. Bent u geïnteresseerd, meld u dan snel aan!

Praat u mee?
U kunt zich aanmelden door voor 25 mei een e-mail te sturen naar Vartush Arustamjan (v.arustamjan@dewoldenhoogeveen.nl). Wilt u daar uw naam en e-mailadres in vermelden? Het exacte programma en een link ontvangt u een paar dagen van tevoren.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord