Operatiekamers Treant ziekenhuislocatie Hoogeveen weer open door daling aantal coronapatiënten

Er is in de regio een dalende trend te zien van het aantal coronabesmettingen en er worden minder coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Vanaf dinsdag 25 mei opent Treant Zorggroep daarom weer een aantal operatiekamers op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen.

De daling betekent dat er minder capaciteit in de ziekenhuizen nodig is voor coronazorg. Ook het aantal IC- en verpleegbedden voor coronapatiënten op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen kan omlaag. Hierdoor ontstaat ruimte voor reguliere zorg.

Het tijdelijk sluiten van de operatiekamers in Hoogeveen vanaf 1 mei betekende dat er noodgedwongen operaties zijn uitgesteld. Deze operaties worden als eerste weer ingepland. Patiënten worden persoonlijk door Treant op de hoogte gesteld.

Vanaf dinsdag 18 mei is het aantal verpleegbedden voor coronapatiënten op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen teruggebracht van 16 naar 12 en het aantal IC-bedden van 12 naar 10. Ook worden er weer patiënten uit andere regio’s overgenomen waar nodig. Op de corona-afdeling van woonzorgcentrum De Horst in Emmen beschikt Treant over 20 bedden.

 

Inhalen uitgestelde zorg
Naar verwachting neemt de komende tijd de druk op coronazorg op de IC en in de kliniek langzaam af. Zodra de situatie het toelaat, wordt de reguliere zorg verder opgeschaald en het aantal operaties uitgebreid. Treant hoopt haar operatiecomplexen en weekklinieken in Hoogeveen en Stadskanaal zo snel mogelijk weer volledig te kunnen openen, zodat kan worden begonnen met het behandelen van patiënten van wie de zorg is uitgesteld door corona.

Als de dalende trend doorzet, koerst Treant Zorggroep erop dat het ziekenhuis in september weer normaal in bedrijf is. Treant bereidt zich hierop voor. Dit is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

 

Geef een reactie