Jeugd strijdt om titel ‘Beste speler van Nederland’

HOOGEVEEN – Donderdag 6 mei stond bij VV Hoogeveen de hele middag in het teken van de strijd om de ‘Beste Jeugdvoetballer van Nederland’. Maar liefst 50 kinderen namen tijdens de voorjaarsvakantie deel aan deze talentendag.

Bij deze talentendag stonden daadwerkelijk scouts van PSV de spelers en speelsters te observeren en te beoordelen op hun vaardigheden. Zij kozen de beste spelers uit die vervolgens een ticket naar een landelijke eindronde op 3 juli in Utrecht verdienden. Daar worden de definitieve winnaars bekend gemaakt voor een stage bij PSV.

Onder begeleiding van Johan Scholten van voetbalscholing.nl is er bijna 3 uur getraind in diverse oefenvormen gelieerd aan de Meulensteen methode. Uiteraard was er ook ruimte voor een partijspel. Al deze oefeningen werden begeleid door de trainers Jordi Balsala, Marco Santing, Jan ten Cate en Hendrik Everts. Allen zijn ook actief als trainer binnen de jeugdafdeling van de hoofdklasser.

Maar liefst 9 spelers werden uitgekozen als beste en mogen dus naar de eindronde in Utrecht. De volgende spelers en speelsters mogen blijven dromen van een stage bij PSV:  Janeall Kreeft, Djenn Tupamahu, Dani van Setten, Rosa Aringaneng, Marciano Kreeft, Elise Zilverberg, Djesro Heet, Edu Sabandar en Bereket Debesay.

Op de foto de winnaars. Foto: Wim Anninga

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord