Controleer op tekenbeten. Ook na bezoek eigen tuin

Het zonnige voorjaarsweer maakt dat veel mensen de natuur intrekken. Het is erg lekker en goed voor de gezondheid om buiten actief te zijn. Maar we zijn niet als enige actief in de natuur en tuin. Teken zijn dat ook in deze tijd van het jaar. Van 19-23 april is het de Week van de Teek en is er extra aandacht voor het controleren op en het verwijderen van teken.

Teken zitten vooral in hoog gras, op struiken, varens of tussen bladeren. Dus ook in je eigen tuin. Controleer jezelf (en je kinderen) goed op teken in deze tijd van het jaar. Verwijder je een teek binnen 24 uur na de beet? Dan is de kans om er ziek van te worden erg klein.

Op www.wijvallennietuitbomen.nl lees je hoe je jezelf kunt controleren op teken
Ook vind je daar informatie over wat je moet doen als je gebeten bent. Voor kinderen tussen 10-12 jaar ontwikkelden we een hulpmiddel voor in de badkamer: de badkamerhanger.

In de video Lekker naar buiten? Controleer nu al op tekenbeten zie je hoe kinderen de badkamerhanger kunnen gebruiken. Je kunt de badkamerhanger downloaden, printen en ophangen in je badkamer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord