Reconstructie Middenveldweg gaat na de bouwvak beginnen

De Middenveldweg in Hoogeveen tussen de snelweg en de Toldijk gaat op de schop. Bij de op- en afritten van de A28 bij Hoogeveen-Noord/Fluitenberg komen twee rotondes. Er komt ook een rotonde op de kruising met De Stroom. En de kruising met de Toldijk krijgt een nieuwe verkeerslichteninstallatie.

De gemeente kan zich deze reconstructie veroorloven, omdat het Rijk en de provincie 75 procent van de kosten voor hun rekening nemen in de vorm vansubsidies en uitkeringen. Het werk begint na de bouwvak en  duurt volgens de gunstigste planning tot het einde van het jaar. Het kan iets uitlopen naar begin volgend jaar.

HARD NODIG
De herinrichting is hard nodig. Door de drukte tijdens de ochtendspits komt het verkeer vaak al op de afslagen Fluitenberg vast te staan. Dat wordt veroorzaakt door de stoplichten op de kruising met De Stroom. Daarom komt daar een rotonde met twee banen, zodat het verkeer sneller doorstroomt. De stoplichten op de kruising met de Toldijk staan op instorten. De nieuwe installatie zal verdere doorstroming verbeteren. Rotondes op de op- en afritten van de snelweg gaan ervoor zorgen dat verkeer gemakkelijker op de Middenveldweg kan komen.

WAT VINDT U ERVAN?
Op het youtubekanaal van de gemeente staat een uitgebreid filmpje over het project. De gemeente wil graag weten wat u van het project vindt.  Heeft u vragen of opmerkingen? Die kunt u mailen naar:
ondernemen@dewoldenhoogeveen.nl.

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Reconstructie Middenveldweg gaat na de bouwvak beginnen

  • 28 maart 2021 om 20:21
    Permalink

    Er is weer echt aan de fietsers gedacht. Nergens voorrang, vaker oversteken, langere fietsweg en vaker wachten op auto-verkeer. Hulde!

Geef een reactie