Leerlingen groep 8 in gesprek met docenten RSG Wolfsbos

Denken in mogelijkheden en creatieve oplossingen is de uitdaging waar veel bedrijven en organisaties voor staan in deze tijd. Om de leerlingen van groep 8 uit Hoogeveen en omgeving toch nog even te zien en te spreken, nodigt RSG Wolfsbos hen uit voor een online meeting. Tijdens de meeting kunnen de leerlingen vragen stellen aan docenten van RSG Wolfsbos over bijvoorbeeld de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Contact met aankomende brugklasleerlingen
Marc van der Veen, docent wiskunde bij RSG Wolfsbos, heeft al een aantal online meetings met leerlingen gehad. Van der Veen geeft aan: “De lockdown en alle coronamaatregelen hebben zeker invloed op de manier hoe je als school voorlichting kan geven. Zo heb ik onder andere samen met een collega een online presentatie gegeven over locatie Groene Driehoek, 24/7 terug te kijken op onze website. Leuk om een keer iets op een hele andere manier te doen. Toch mis ik de interactie en het persoonlijke contact met de aankomende brugklasleerlingen. Door de online meetings is het net alsof we toch even bij de leerlingen in de klas zijn. Zeker een waardevolle toevoeging van onze eerdere voorlichtingsinspanningen. De leerlingen met wie ik heb gesproken tijdens de meetings vonden het erg leuk en hadden goede vragen. Vragen die ze ‘normaal gesproken’ konden stellen tijdens een Open Dag of een open lesmiddag. Ik denk dat de online meetings een goed alternatief zijn om op een laagdrempelige manier aandacht te hebben voor het contact tussen de leerlingen en het voortgezet onderwijs”.

Tweejarige brugklas
Een veel gestelde vraag van leerlingen tijdens de meetings is hoe er op school wordt omgegaan met schooladvies van de basisschool. Van der Veen legt uit: “Op RSG Wolfsbos krijgen leerlingen de tijd en ruimte om te laten zien wat ze kunnen om vervolgens het juiste niveau te kiezen. Zeker in deze tijd is het een grote voordeel dat wij een tweejarige brugklas hebben. Zo begint een leerling op het niveau dat de basisschool heeft geadviseerd en wordt hij of zij uitgedaagd om een hoger niveau te bereiken. Heeft een leerling bijvoorbeeld mavo advies, dan komt hij of zij in een brugklas mavo-havo. Ook vertel ik de leerlingen over het brugklasgebouw met een eigen ingang, schoolplein en aula. Leerlingen die mavo, havo of vwo gaan doen op locatie Groene Driehoek krijgen daar het eerste jaar les. Geweldig om te zien dat sommige leerlingen zich daar al helemaal zien zitten!” De online meetings met leerlingen van groep 8 vinden zowel deze week als volgende week plaats.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord