Nood is zeer hoog: Defensie helpt Weidesteyn in Hoogeveen

Vanaf donderdag 14 januari helpt defensie bij de dagelijkse zorgverlening in Weidesteyn in Hoogeveen. Het woonzorgcentrum heeft te maken met een uitbraak van het coronavirus onder bewoners en cliënten. Omdat ook een toenemend aantal medewerkers ziek is geworden, komen vijf medewerkers van defensie de komende drie weken helpen. 

Uitbraak meerdere afdelingen

Eind december werden de eerste besmettingen met het coronavirus in woonzorgcentrum Weidesteyn geconstateerd. Toen zijn er direct maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus in te dammen. Desondanks is het aantal besmettingen onder bewoners en cliënten opgelopen tot ruim 30. Met de meeste bewoners gaat het naar omstandigheden goed, maar enkelen zijn erg ziek. Helaas zijn ook enkelen overleden. Treant Zorggroep heeft voor het eerst te maken met een uitbraak van deze omvang.

 

Onvoldoende verpleegkundigen en verzorgenden

Met het toenemende ziekteverzuim onder medewerkers in Weidesteyn, werd het steeds moeilijker de roosters in te vullen. Binnen de zorggroep en via initiatieven zoals Extra Handen voor de Zorg zijn mensen gevonden die ondersteunend werk kunnen doen, maar er bleef een tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden. Treant is daarom erg blij met de ondersteuning van defensie in de directe cliëntenzorg. De komende drie weken komen drie verzorgenden IG, een verpleegkundige en een planner meehelpen. Dat verlicht de werkdruk op de zorgmedewerkers.

Bezoek gesloten afdelingen weer beperkt mogelijk

Op een aantal afdelingen in Weidesteyn is vanwege de besmettingen met het coronavirus geen bezoek mogelijk geweest. Dat is erg verdrietig en ingrijpend voor bewoners, cliënten en hun naasten. Daarom wordt voorzichtig gestart met bezoek voor bewoners en cliënten van enkele gesloten afdelingen. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden.

Geef een antwoord