De Speel-O-Theek is weer (even) dicht.

Hoogeveen – De Corona-pandemie heeft ook de Speel-O-Theek niet onberoerd gelaten. Na de sluiting in maart is de spelotheek in juni weer (gedeeltelijk) open gegaan. In de schoolvakantie-periode waren ze (zoals elk jaar) alleen op woensdagmiddag geopend en daarna probeerden het normale schema weer in te voeren.

Een compliment voor de abonnees vanuit de spelotheek. Deze hebben zich uitstekend gedragen. Niet meer dan 3 tegelijk binnen. Handen ontsmetten en 1,5 meter afstand houden. Het ingeleverde speelgoed werd in quarantaine gezet en na een week grondig schoongemaakt. Ook de medewerkers/sters hebben er aan bijgedragen dat de inlevering en uitleen van speelgoed zo goed mogelijk kon doorgaan. Voor zover ze het bij de spelotheek weten is er niemand besmet geraakt en dat willen ze graag zo houden.

Hoewel sinds kort de groei van het aantal Corona-besmettingen enigszins terugloopt heeft onze regering toch besloten om extra maatregelen te nemen. Net als o.a. de bibliotheek gaat ook de Speel-O-Theek dicht; tot en met 23 november 2020. Het is logisch dat veel abonnees niet op tijd het geleende materiaal kunnen terugbrengen en/of omruilen. Daarom vind de spelotheek het logisch dat er geen boete zal worden berekend als de inleverdatum wordt overschreden. De medewerkers hopen dat de huidige maatregelen het gewenste effect zullen hebben, zodat ze de  abonnees na 23 november 2020 weer Corona-proof kunnen ontvangen. Het kan echter ook zo zijn dat de tijdelijke maatregelen worden verlengd of gewijzigd. Hou daarom ook de website en/of Facebook-pagina in de gaten.

In de afgelopen maanden hebben de medewerkers (achter de schermen) bepaald niet stil gezeten. Er is gekeken welk (oud) materiaal vervangen zou moeten worden en er is ook nieuw speelgoed aangeschaft. Ook krijgen ze nog steeds speelgoed geschonken, dat na controle is toegevoegd aan de (grote) voorraad.

Vooruitkijkend naar de december-periode: Extra activiteiten rond Sinterklaas zitten er niet in. Rond de kerstdagen is de spelotheek gesloten van 28 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

De medewerkers begrijpen dat de huidige maatregelen voor veel abonnees heel vervelend kunnen zijn. Maar ook wij hebben geen andere keus en vragen daar begrip voor.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord