Nederland Leest 2020 in Hoogeveen

Onlangs is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start gegaan: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ met het geschenkboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deze bundel wordt door Bibliotheek Hoogeveen verspreid onder de inwoners van de gemeente Hoogeveen.

 

Op vrijdag 6 november bezoekt bibliotheekmedewerker Anke de Jong woonzorgcentrum Westerheem in Hoogeveen. Ze leest op twee buitenpodia een fragment voor uit het geschenkboek. Alle bewoners en medewerkers krijgen na afloop het boek cadeau.

 

Het zwijgen van Maria Zachea – Judith Koelemeijer

In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek. Dit jaar is dat de moderne klassieker Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Hierin wordt op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze uitgave heeft een exclusief nieuw nawoord met een update over hoe het nu met de familie gaat.

 

Zowel leden als niet-leden krijgen tijdens Nederland Leest van Bibliotheek Hoogeveen het boek cadeau. Voor de jonge lezer schenkt Bibliotheek Hoogeveen een speciale heruitgave van Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels aan groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van middelbare scholen in de gemeente Hoogeveen.

 

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden. Ook lezersplatform en partner Hebban biedt tijdens Nederland Leest lezers inspiratie met mooie boeken en verhalen.

 

Meer weten over de campagne?

Meer informatie op www.bibliotheekhoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord