ColumnKoopman op pad

Lesje Drentse taal voor nieuwe wethouders

U bent Yvonne Bijl Hooijer al eens vaker tegen gekomen in Koopman op pad, maar deze keer was het een zeer ludieke actie. Eigenlijk bedacht door “de Boas” van Yvonne. Deze zag de kennismaking met de vier nieuwe wethouders van Hoogeveen in Koopman op pad en kwam tot de conclusie dat sommigen nog wel een lesje Drents konden gebruiken.
Zo werd het idee van een Drentse les aan onze nieuwe wethouders geboren. Afgelopen donderdagavond, voorafgaand aan de raadsvergadering was de les in burgerzaal van ons stadshuis. Koopman deed de introductie en toen begon de pret. Elke wethouder heeft een paar minuten een op een les van Yvonne gehad. Als beloning ontvingen de wethouders haar nieuwste boekje de “Boas en Ikke”. Deze lessen hebben de videorubriek Koopman op pad, prachtige beelden opgeleverd die we graag willen delen met onze kijkers.
Bij deze wil het team ‘Koopman op pad’ alle ruim 10.000 kijkers van het filmpje over Gerrie Pol bedanken voor hun handtekeningen en leuke reacties. Blijf kijken, want ook dit keer is het weer meer dan het kijken waard.

Geef een reactie