Algemeen

Steun de fietstocht en help Liam

Rolf en Marieke van Panhuis gaan een bijzondere tocht ondernemen. Op 31 oktober fietsen zij van Zuidwolde (Drenthe) naar Nieuwegein, hun geboorteplaatsen. Zo willen ze aandacht vragen voor metabole ziektes en geld inzamelen voor Stichting Metakids. “Onze zoon Liam is geboren met zo’n stofwisselingsziekte”, vertelt Rolf. “Hij maakt het nu gelukkig goed, maar zijn vooruitzichten zijn niet zo goed.”

In Nederland zijn metabole ziektes één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen. Er zijn vele vormen, maar de meeste zijn ongeneeslijk. Er ontbreekt vaak een eiwit, waardoor de chemische fabriek van het lichaam niet goed werkt en steeds meer schade aan organen optreedt. De meeste kinderen overlijden daardoor jong. Veel geld is nodig voor onderzoek om metabole ziektes vroegtijdig (tijdens de zwangerschap) op te sporen en te behandelen. Ook is veel geld nodig voor de begeleiding van de kinderen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en een fijn leven hebben. Metakids zet zich hiervoor in door met verschillende acties geld in te zamelen. Rolf en Marieke sluiten zich met hun fietsactie hierop aan.

“We leggen de 140 km (ongetraind!) in estafettevorm af”, zegt Rolf. “De symbolische route tussen onze geboorteplaatsen is een link naar de oorzaak van de ziekte: kleine foutjes in de genen van ons beiden. Steun je ons met een donatie? Zo helpen we Liam en alle andere kinderen met een metabole ziekte. Elke euro telt!”

www.fietsenvoorliam.nl

Geef een reactie