Een relatief rustige woensdagavond in Hoogeveen

HoogeveenGisteravond zijn in Hoogeveen een aantal mensen de straat weer op gegaan, na wederom een oproep op social media om te rellen. Maar dit keer was de animo al een stuk minder en waren het meer kijkers dan ‘onruststokers’

De politie was net als dinsdag goed voorbereid en kon elke poging om met veel personen bij elkaar te komen met auto’s  al in de kiem smoren. Op wat rondrijdende auto’s en scootertjes waarvan de bestuurders buurtbewoners in Krakeel probeerden wakker te toeteren bleef het gelukkig rustig.  De politie noteerde kentekens van deze voertuigen en stuurde mensen weg. De politie heeft maandagavond vier aanhoudingen verricht: drie jongeren zijn aangehouden voor het gooien van vuurwerk, een voor het beledigen van een politieagent. Van de aangehouden personen zijn  2 minderjarig.

Onrust stokers kunnen niet op sympathie van Hoogeveen rekenen 

Buurtbewoners zijn inmiddels de wanordelijkheden spuugzat. Zoals een buurtbewoner aangeeft die anoniem wenst te blijven: ‘Ik weet niet hoe het zit met die amokmakers die zo nodig lawaai willen maken: Maar ik moet wel gewoon om 5.30 uur mijn nest uit om te werken en de kinderen gewoon naar school.  Als je problemen hebt en die je wil aankaarten: ga dan gewoon naar de instanties die daar voor zijn en leg je probleem uit. Daar bereik je meer mee dan iedereen tegen je in het harnas te jagen.’ De algemene hoop in de buurt is dan ook dat de rust snel weer keert .

Onderzoek gestart

De politie is inmiddels een onderzoek begonnen naar de identiteit van wie achter de oproepen zitten. Ook zal er via de jeugd- en wijkagent en het jongerenwerk in de wijk Krakeel geprobeerd  worden om de rust terug te krijgen door met jongeren (en hun ouders) te praten. Ook landelijk kwamen de oproepen uit Hoogeveen in de media in het nieuws, maar dan niet erg  positief .

Deel dit bericht!

Geef een antwoord