Rondreizende expositie Jong Hoogeveen over corona van start in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos

HOOGEVEEN – Bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos kunnen momenteel de expositie van Jong Hoogeveen in het woonzorgcentrum bezichtigen. Kinderen uit Hoogeveen hebben kunstwerken gemaakt over hoe zij de coronaperiode ervaren. 

Alieke Ramos Marta-Pijl, beleidsadviseur bij de gemeente: “we wilden iets positiefs creëren in deze tijd. We hebben daarom de challenge #hoegaathethoogeveen in het leven geroepen in samenwerking met diverse partners. Er zijn via social media 150 inzendingen binnengekomen van kinderen van 6 tot 18 jaar. Tekeningen, filmpjes, stoepkrijt, graffiti; op alle mogelijke manieren konden kinderen hun creativiteit over het thema uiten. 

We vonden het belangrijk dat in de zomermaanden, wanneer familieleden van bewoners op vakantie zijn, de expositie te zien zou zijn voor de ouderen in Hoogeveen. De NNCZ reageerde gelijk enthousiast, binnen een korte tijd was alles geregeld en is de expositie nu te zien voor de bewoners.”  

De expositie reist de komende weken rond in de verschillende woonzorgcentra van het Jannes van der Sleedenhuis. Daarna zal het komen te hangen in de Tamboer, de bibliotheek, leegstaande winkelpanden in het centrum van Hoogeveen en het Scala.  

Wilcovak heeft de tekeningen geprint en gesponsord. Hoewel zij regelmatig werken van bekende kunstenaars printen, waren ze positief verrast over de kwaliteit van de inzendingen. Ook wethouder Gert Vos was onder de indruk van de kunstwerken 

In de toekomst hopen Jong Hoogeveen en de NNCZ vaker samenwerkingen aan te kunnen gaan.  foto: NNCZ

Deel dit bericht!

Geef een antwoord