Zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe

Samen met Drentse jongeren organiseren de provincie Drenthe, gemeenten en partners zomeractiviteiten. Door de maatregelen rondom de coronacrisis hebben jongeren de laatste maanden weinig kunnen doen in hobby’s, sport en het opzoeken van vrienden. Met de zomer voor de deur, slaat verveling toe. In een vragenlijst gaven jongeren aan behoefte te hebben aan ontspanning, ontmoetingen en sport tijdens de vakantie.

In de gemeenten Assen, Coevorden en Hoogeveen kunnen jongeren deze zomer genieten van zelfgekozen activiteiten op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Andere Drentse gemeenten en partners sloten zich aan bij dit initiatief, zodat overal in Drenthe leuke activiteiten voor jongeren zijn. Vanuit de gedachte: iedereen doet mee en doet ertoe.

Wat willen jongeren?

Via social media zijn jongeren van 12 tot 18 jaar benaderd om in kaart te brengen of ze vinden dat er deze zomer genoeg te doen is, wat ze missen, wat hun ideeën zijn en of ze zouden deelnemen en meewerken aan een zomerprogramma. In totaal hebben 950 jongeren de vragenlijst ingevuld. Ongeveer de helft vindt dat er onvoldoende te doen is in de vakantie. Maar liefst 40 procent van de jongeren wil meedenken over de inhoud van het activiteitenprogramma. Hierin zouden vooral ontspanning, ontmoetingen (op voldoende afstand) en sport aan bod moeten komen.

Programma

Op dit moment wordt er lokaal hard gewerkt om alle activiteiten te verzamelen, aan te vullen en met jongeren zelf verder te organiseren. Het doel is te komen tot een gemeenschappelijk aanbod van activiteiten. Enkele voorbeelden zijn activiteiten met theaters, bibliotheken en sportverenigingen. Op www.summerindrenthe.nl komen de activiteiten te staan.

Deel dit bericht!

Geef een reactie