Eerste boek van Martijje gepresenteerd in haar eigen toen

Regio – Normaal gesproken worden de boekpresentaties van uitgeverij Het Drentse Boek van streektaalorganisatie Huus van de Taol in het eigen gebouw in Beilen gehouden. Maar door de 1,5 meter afstandsregel is dat nog steeds niet mogelijk daar. Vervolgens is Martijje met het idee gekomen om het bij heur in de toen, bij haar in de tuin te houden.

Dat past ook beter bij het boek, aangezien de meeste verhalen in de bundel gaan over het gezinsleven in en om huis.
Afgelopen vrijdag is het zover. Een dikke 30 volwassenen en 11 kinderen zijn bij de doop van het boek ‘Rust, Reinheid, In de maot’. Het is een gezellige bijeenkomst met vrienden, bekenden en mensen uit de wereld van de streektaal. Het eerste exemplaar is voor de moeder van Martijje. En het tweede eerste exemplaar is voor wethouder Bas Luinge uit Rolde. Beiden hebben een mooie bedank- toespraak in het Drents. Martijje is zichtbaar trots op haar eerste boek, waar ze in haar tuin een paar verhalen uit voorleest.
Martijje Lubbers is vooral bekend als zangeres. Veel minder mensen weten, dat ze ook al enige jaren een vaste columnist van het Drents Tiedschrift ‘Zinnig’ is. Deze columns dienen als basis voor het nu verschenen boek. De meeste verhalen zijn heel herkenbaar; zeker als je kleine kinderen hebt.
Het boek is voor € 11,50 te koop bij de boekhandels in Drenthe en op de website van het Huus van de Taol. Nu heeft Rolde geen boekhandel, maar daar heeft Martijje ook wat op gevonden. Bij Bakkerij Pots in het dorp mogen de boekjes ook verkocht worden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord