Rechtszaak Sharleyne: Dag 2 (2)

Assen/Hoogeveen: In het vervolg van de zaak tegen Heleen J. komen getuigen aan het woord die niet alleen maar positief over haar zijn. Regelmatig komt haar alcoholgebruik ter sprake, woorden als ‘een kwade dronk’ en ‘agressief gedrag’ vallen. Heleen J, ontkend en zegt alleen agressief te worden als zij zo wordt benaderd.

De voorzitter van de rechtbank merkt op dat er verschillende scenario’s zijn over de dood van Sharleyne, een ongeval, zelfdoding of misdrijf, ze vraagt naar haar mening. J. antwoord niet te willen speculeren.

Een onderzoeker verklaarde dat Sharleyne met haar lengte van 1.34 meter zelfstandig in staat moet zijn geweest om over de reling met een hoogte van 1.05 meter te klimmen.

Een deskundige verklaard dat zelfdoding bij kinderen in haar leeftijd zeer onwaarschijnlijk is maar hetzelfde geldt voor het van de flat gooien van een kind.

Op school was Sharleyne bovengemiddeld volgens de juf en iedereen vond haar een vrolijk meisje dat die avond ook opgewekt was een barbecue bij een vriendinnetje.

Over haar stilzwijgen zei de verdachte dat het eerst was omdat ze haar dochter onderaan de flat had zien liggen en later had ze het advies van de advocaat Mr. Van Jaarsveld gevolgd om te zwijgen. Later bleef ze zwijgen omdat rechercheurs alles verdraaiden tijdens het verhoor, ze sloot zich af.

Een opvallende discussie vindt plaats met een van de rechters die niet kon begrijpen dat de J. kon zwijgen op de zware beschuldigingen;

Rechter; Als mens kan ik het niet begrijpen. Als ik van zoiets zou worden beschuldigd en ik had het niet gedaan zou ik ontploffen.
J.; Dat weet u niet want u bent nooit van zoiets verdacht geweest, denk ik.
Rechter; Klopt, en dat gebeurd ook niet.
J.; Dat weet u niet.
Rechter; Dat weet ik wel.
J.; Dat weet u niet want het is een heel dun lijntje.

Daarna wordt het verleden van Heleen J. besproken. Een trieste geschiedenis van alcohol en mislukte relaties. Er ontstaan steeds meer problemen tussen Heleen J. en de stiefvader Victor Remouchamps en zijn nieuwe gezin. Hij maakt meldingen van zindelijkheidsproblemen en vermoed seksueel misbruik. Domesta maakt een zorgmelding dat Sharleyne regelmatig verblijft in een flat bij twee mannen die overlast veroorzaken en softdrugs gebruiken.

Middagzitting:
De middagzitting begint met de bewegingsdeskundige, dhr. Otten, werkzaam bij het UMC Groningen. Hij heeft vastgesteld dat de Sharleyne haar knuffel niet vasthield toen ze op de grond terecht kwam. Of deze later is gegooid is niet vast te stellen.

Heleen J. heeft meegewerkt aan het psychologisch onderzoek maar sprak niet over zaken rondom de val. Vastgesteld werd een persoonlijkheidsstoornis en een ernstige verslaving aan alcohol. Een behandeling wordt aanbevolen.

Morgen is het de beurt aan de stiefvader Victor Remouchamps. Maandag volgen de eis van het O.M. en het pleidooi van de verdediging.

5 gedachten over “Rechtszaak Sharleyne: Dag 2 (2)

 • 15 juni 2018 om 12:49
  Permalink

  tsjonge 100000 smartegeld vragen
  ik lees al die verhalen zo
  er zit ook een verhaal tussen dat ze door iemand door het slaapkamer raam werd gehaald
  wie zegt mij dat Victor dat niet was
  want hij wilde in het voortraject niets met dat meisje te maken hebben
  gezien de brieven naar jeugdzorg ed.

  • 15 juni 2018 om 15:57
   Permalink

   heb ik
   maar geloof jij nog in eerlijke verslaggeving?
   ik niet
   daarom concludeer ik dit als je alle verhalen leest

 • 15 juni 2018 om 17:03
  Permalink

  Wel niet eerlijke verslaggeving? Geen idee wel een media spektakel van de bovenste orde.
  Mag iets minder dacht ik, gezien de oorzaak van het geheel (de dood van een onschuldig kind van 8 jaar oud).Denk er veel van maar onthou me van commentaar!

 • 15 juni 2018 om 20:37
  Permalink

  iedereen probeert zijn straatje schoon te vegen
  maar die Victor is in mijn ogen mediageil
  eerst niets met dat meisje te maken willen hebben
  en nu een ton smartengeld eisen
  alsjeblieft zeg

Geef een antwoord