Project Maatschappelijke Diensttijd SportDrenthe

Het project Maatschappelijke Diensttijd richt zich op de huidige vrijwilligerstekorten, het gebrek aan opgeleid kader en helpt jongeren terug te brengen in de maatschappij.

Met sport Drenthe nog mooier maken door de inzet van jongeren’

Jongeren (14-30j) zetten zich in voor een sportvereniging/sportaanbieder als vrijwilliger, volgen een opleiding/training/cursus/scholing die aansluit bij het gekozen vrijwilligerswerk en ronden deze af voor het einde van de diensttijd (eind 2020).

De opleiding wordt vergoed en hiernaast ontvangt de jongere een vrijwilligersvergoeding. Een cursus sociaal hygiëne of HACCP als barkeeper, maar ook trainer, coach, scheidsrechter, greenkeeper, behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Specifiek richten wij ons op minder toegankelijke en/of kwetsbare jongeren, zoals vroegtijdige schoolverlaters, jongeren met een tussenjaar, (meerderjarige) jongeren zonder startkwalificatie en zonder baan, jongeren met laag geletterdheid, jongeren met een arbeidsbeperking, jongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats, jongeren in armoede, statushouders en andere jongeren met een maatschappelijke achterstand. Ook werkende jongeren behoren tot de doelgroep en men kan al gauw onder het kopje ‘kwetsbaar’ worden geplaatst.

Je kunt je aanmelden bij Wineke Holtrop, wholtrop@sportdrenthe.nl

Deel dit bericht!

Eén gedachte over “Project Maatschappelijke Diensttijd SportDrenthe

  • 6. juni 2020 om 12:43
    Permalink

    Ofwel men bind de kat op het spek, die jongeren wil je net niet op die plaatsen inzetten vanwege hun problemen

Geef een reactie