Opinie: aso-azc Hoogeveen

Veel incidenten in aso-azc gemeld, meldt de Regionieuws Hoogeveen 13 mei 2020. Eind 2019 zou de Extra Begeleidings- en Toezichtslocatie (EBTL), in de volksmond aso-azc, voor lastige asielzoekers sluiten in Hoogeveen. Nee dus.

Onderwijl irritant het voortdurende gezeur met het gespuis onder asielzoekers. De gang van zaken roept bij mij veel vragen op. Zo zouden met name asielzoekers uit genoemde veilige landen de grootste overlast veroorzaken, waaronder geweld, intimidatie en vernielingen. Hoe zij die dan eigenlijk in Nederland beland ? Het betreft toch veilige landen ? Waarom gaan je daar dan weg ? Zijn het gelukszoekers, economische vluchtelingen of criminelen op de vlucht? Beschikken raddraaiers over geld, valse documenten en contacten om in Nederland te belanden. ?

Het zijn volgens mij opvallend jonge mensen die in Nederland belanden en geen oude van dagen en zieken. Gezien hun gedrag lijken het me geen vredelevende burgers die een positieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving willen leveren. Als het veilige landen betreft waarom worden ze dan niet per eerste vliegtuig retour gezonden ? Dan wordt pas werkelijk een zero- tolerance beleid toegepast. Of willen die zogenaamde veilige landen hen liever niet terug wegens wangedrag ?

Overtreders uit Hoogeveen zetten, weer verplicht opvangen omdat ze recht hebben op kleding, onderdak en eten lijkt me niet de juiste weg. Het betreft geen groep die gelijk behandeld hoeft te worden als de burger in Hoogeveen, die zijn huur moet betalen en recht heeft op basisvoorzieningen. Waarom oefent Nederland met sancties niet wat meer druk uit op landen als Marokko en Algerije.? Waarom worden ze niet harder gestraft ? Wat inhouding op kleed en leefgeld is wat mager. Is hun gedrag wel te corrigeren ?

Ondanks het strengere regime neemt de overlast toe. Mogelijk omdat de overlastgevers niet meer zonder begeleiding naar buiten mogen en geen mensen meer lastig vallen(hoop ik). Ik vraag me of waarom AZC medewerkers zich inzetten ondanks stank voor dank ? En wie betaald hun opvang ? Komt dat ook ten laste van de burger in Nederland en in Hoogeveen ? En waarom gehoorzaamt de burgemeester van Hoogeveen braaf op de verzoeken van hogerhand ? Mijn inziens moet er tijdelijke opvang zijn voor noodlijdende vluchtelingen en wordt er naar mijn indruk te veel de indruk gewekt dat ze immigranten zijn: dat wekt valst verwachtingen. Bovendien heeft dat een aanzuigende werking op allerlei ongewenste gasten in Nederland. En dan heb ik het nog niet over gebrekkige grenscontrole en het vrije verkeer van personen. Wie een goede verklaring heeft voor de mij wat verwarrende gang van zaken rond asielzoekeropvang, dan hoor ik dat graag.

Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Opinie: aso-azc Hoogeveen

 • 20 mei 2020 om 19:07
  Permalink

  TIP : Laat 100 vrijwilligers naar binnen die er wel raad mee weten!

  Heel veel sterkte voor alle personeel van de EBTL afdeling.
  Lijkt me absoluut geen pretje om voor zulks min volk nog je best te doen 🙁

  • 28 mei 2020 om 03:26
   Permalink

   Ronald ik zal je een onfeilbaar trucje leren, mocht je ooit het idee hebben dat het trucje faalt, benader mij dan en ik zal uitleggen waar je een denkfout maakt. Het antwoord is altijd geld(lees macht). Als iets niet te bevatten is en de informatie haaks op beleid staat en/of boeren verstand. Dan verdient er altijd iemand geld of iemand verliest geld bij het wijzigen van de situatie.

   De asielzoeker wil een beter bestaan (geld), de smokkelaar/transporteur wil geld, de overheid wil van de asielzoeker af want kost geld, de advocaat/medewerker/instantie die hem helpt verdient geld (bij voorkeur betaalt door de samenleving), de samenleving heeft overlast mensen met macht/geld klagen, de asielzoeker moet weg uit de welgestelde maatschapij, de gemeente Hoogeveen accepteert de overlastgevers ivm geld, de medewerkers hier werken voor geld, de asielzoeker kan niet terug want wij hebben deals met zijn overheid (ivm geld, bijvoorbeeld met betrekking tot het doorgeven van buitenlands kapitaal en belasting ontduiking etc), resumerend iedereen verdient geld aan de ontstane situatie, mensen die afhankelijk zijn van deze inkomsten stroom staan vooraan je te classificeren als racist/xenofoob etc, iedereen voelt natuurlijk op de klompen aan dat mensen hetzelfde zouden reageren wanneer het een rus/Amerikaan /Chinees zou betreffen.
   En het vervelendste aan dit alles, heel dit probleem is compleet logisch, vanaf de asielzoeker/crimineel die een relaxt bestaan in Nederland nastreeft tot de familie die hem steunt tot de overheid die hem niet terug wil en elke andere schakel in de keten. Wie zit er dan wel fout? Moreel de crimineel en een ieder die hem steunt, hier doe je alleen niks aan want iedereen zal hier zijn eigen verantwoording voor verzinnen. Uiteindelijk zijn wij de burgers verantwoordelijk voor het beleid, wij stemmen op huidig beleid, wij laten ons dit probleem in de maag splitsen. Ben je het niet eens met het beleid en heb je weinig vertrouwen in een alternatieve koers via stemrecht, dan blijven er weinig opties over. In het verleden was er nog wel eens een opstand, dit zie ik in de huidige samenleving niet gebeuren zeker niet met een marginaal probleem als asiel problematiek. Een luidruchtige minderheid die zich verzet wil nog wel eens helpen, er wordt dan gekozen voor de weg met de minste weerstand, lees een andere gemeente krijgt het probleem voor de kiezen en ons begrotingstekort loopt verder op. Of dat wenselijker is geen idee, de zelfde situatie ontstaat door je tegen de herrie shoppers te richten. Mijn inziens moet je wel vrij zeker van je zaak zijn wil je politieagent / rechter in een gaan spelen. Het is onder aan de streep natuurlijk wel effectief. Al zal je eigen leven compleet op zijn kop staan.

Geef een antwoord