Glasvezel De Wolden naar RENDO Fiber, bewoners profiteren

De Wolden: Onlangs zijn de aandelen van stichting Glasvezel De Wolden overgedragen aan RENDO Fiber. Wethouder Gerrie Hempen en directeur van RENDO Eddy Veenstra noemen de overdracht “een nieuw begin dat veel mogelijkheden biedt, ook voor de inwoners van de gemeente. Zij kunnen nu een ruimer aanbod aan providers en diensten verwachten.”

Wethouder Hempen benadrukt de voordelen van het netwerk nogmaals. “We zijn blij dat we destijds al hebben besloten om glasvezel aan te leggen. Juist in deze corona-crisis, waarin we veel vragen van het internet, hebben we daar profijt van”. RENDO Fiber en gemeente De Wolden zijn nu de enige aandeelhouders van Glasvezel De Wolden bv. Beiden waren al vanaf het begin financieel betrokken bij het glasvezelproject.

De Stichting Glasvezel De Wolden houdt aan deze aandelenoverdracht een geldbedrag over dat besteed zal worden aan gebruik en toepassingsmogelijkheden van het glasvezelnetwerk in De Wolden. Hiervoor zullen dorps- en belangenverenigingen in de Wolden worden benaderd om ideeën aan te dragen.

De nieuwe directeur van Glasvezel De Wolden bv, Bert Meijerink, heeft zich inmiddels ingewerkt en kondigt nieuwe ontwikkelingen aan. “De abonnees in De Wolden hebben inmiddels een brief met een uitnodiging voor een tevredenheidsonderzoek ontvangen. Bovendien zullen er zeer binnenkort nieuwe providers toetreden tot het netwerk van Glasvezel De Wolden. Er komen twee dienstenaanbieders bij van Delta Fiber Netwerk, een Nederlands telecombedrijf met netwerken in heel Nederland. De pakketkeuze wordt daarmee ruimer. Veel mensen gaven in een vorig tevredenheidsonderzoek aan een pakket met mobiele telefonie te missen en dat zit er nu ook bij. Bovendien zorgt de samenwerking tussen Delta Fiber Netwerk en RENDO Fiber er voor dat de inwoners van De Wolden nu een bijzonder aantrekkelijk aanbod krijgen”, besluit Meijerink tevreden.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Glasvezel De Wolden naar RENDO Fiber, bewoners profiteren

 • 12 mei 2020 om 23:10
  Permalink

  Oude tijden herleven toen ik de naam “Rendo” zag..
  ik kan mij nog goed herinneren dat nu “Ziggo” maar toen “@Home” en daarvoor Rendo internet provider was. (op zondag 3 Kb/s omdat iedereen zat te internetten maar het was wel echt onbeperkt)

  Word dit nu weer een herhaling dat straks ziggo of kpn dit overneemt?

  • 6 december 2020 om 01:44
   Permalink

   onbeperkt ik kan me nog wel herinneren dat voor 50 gulden je 5 kb/s had en een limit, koste je 50 cent per mb extra asl je er over heen ging. waar blijft de glasvelzel in hoogeveen zelf

Geef een antwoord