Algemeen

Inzameling voor oud papier door CBS de Sprong

Hoogeveen – Op zaterdag 16 mei 2020 staat er weer inzameling voor oud papier, door CBS de Sprong, gepland in grote delen van de wijken Zuid en Venesluis. Ondanks de huidige omstandigheden gaat deze inzameling ‘gewoon’ door.

 

Hygiënepapier en verpakkingen voor voedsel en farmaceutische producten vervullen een cruciale rol in deze crisistijd. Oud papier is dé grondstof voor de productie van nieuw papier en karton en dus van veel verpakkingen en hygiëneproducten. 86% van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oud papier. Om nieuw papier te kunnen maken, moet voldoende oud papier worden opgehaald.

 

Om te voorkomen dat het ophalen, sorteren en recyclen van het oud papier stagneert en omdat de ouderraad van CBS de Sprong burgers niet wil laten zitten met onnodig veel afval wordt er op deze dag weer ingezameld. De bewoners van het inzamelgebied wordt gevraagd het papier deze zestiende mei vóór 9.00 uur aan de straat te plaatsen.

 

Gezien de omstandigheden kunnen de vrijwilligers, tenzij anders overeengekomen, geen papier uit woningen, flats, garages en/of schuren halen. De vrijwilligers worden veiligheidshalve wel voorzien van mondmaskers en handschoenen.

 

Mocht u de vrijwilligers genoemde zaterdag treffen; houdt minimaal 1,5 meter afstand en geef ze de ruimte.

 

Voor vragen is de organisatie te bereiken via: oudpapierdesprong@pricoh.nl

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: