Geruchtencircuit oververhit na vechtpartijtje op school

Hoogeveen: De redactie werd vrijdagmorgen benaderd door vragen en berichten over een vechtpartij die op het schoolplein van de locatie Harm Smeenge van het RSG Wolfsbos zou hebben plaatsgevonden.. Er zou zelfs sprake zijn van een steekpartij volgens de geruchten.

Naar aanleiding van de geruchten heeft de schoolleiding besloten de ouders via een mail op de hoogte te brengen van het gebeuren en daaruit blijkt dat het geruchtencircuit snel oververhit is geraakt.

Volgens de mail is er op het schoolplein een ruzie tussen leerlingen uitgemond in een handgemeen buiten het schoolterrein. De politie werd ingeschakeld en die was zeer snel ter plaatse. Docenten hadden echter op dat moment de zaak al onder controle gebracht.

Er bleek geen sprake te zijn van wapens (een mes, volgens de geruchten) en niemand had ernstige verwondingen opgelopen. De politie heeft geen arrestaties verricht.

De betrokken leerlingen zijn door de schoolleiding geschorst en nadere maatregelen volgen. In de loop van de morgen  werden de andere leerlingen van de school op de hoogte gebracht van het incident.

Deel dit bericht!

9 gedachten over “Geruchtencircuit oververhit na vechtpartijtje op school

 • 8 juni 2018 om 18:10
  Permalink

  Ik vond het al wat raar dat er naar de ouder gemails werd. Knokpartijtjes op het schoolplein zijn immers van alle tijden.
  Verhelderende toelichting van regionieuwshoogeveen derhalve.

  • 8 juni 2018 om 19:23
   Permalink

   Zal wel het gevolg zijn van alle ophef over de aktie die het Alfa College volgende week gaat houden.

 • 8 juni 2018 om 20:45
  Permalink

  het waren asielzoekers die aan het vechten waren,er werd geslagen met takken en een leraar werd ook geraakt

 • 8 juni 2018 om 23:14
  Permalink

  Het viel allemaal wel mee zeggen ze, het is maar goed dat ik zelf ook 1 van de 10tallen getuiges ben die hebben gezien hoe die asielzoekers die leeraren te lijf gingen met stokken om vervolgens om de vijfer heen te vliegen om omstanders te bedreigen.. agh.. verder zullen ze wel alleen maar goede bedoelingen hebben.. maar wat mij betreft…. er uit met die rotte appels die het voor de goede verknallen!!

 • 10 juni 2018 om 11:36
  Permalink

  Ik vond het wel een goede actie van school om de ouders via mail op de hoogte te stellen. @gratje, jij hebt het dus gezien. Weet je wel zeker dat het asielzoekers waren?

 • 10 juni 2018 om 12:12
  Permalink

  Als er gewoon open en eerlijk informatie zou worden gegeven dan hoeft niemand te gissen en gaan er minder wilde verhalen in het rond!

 • 10 juni 2018 om 12:31
  Permalink

  Ja idd, voor een gewoon vechtpartijtje word geen mail rond gestuurd naar alle ouders! Dan is er vaak toch wel wat meer aan de hand!

Geef een antwoord