Zakelijk

Herqua Sports Viert 40-jarig bestaan

Hoogeveen: Precies vandaag (woensdag 22 april) 40 jaar geleden, is Herqua Sports opgericht. Het begon in 1980 allemaal met surfplanken. Surfen was in de jaren ’80 een enorme hype en Herman speelde hier op in. De winkel begon met 2 surfplanken, toen deze verkocht werden ging dit naar 4, vervolgens naar 8 en zo ontstond er langzaam een echte surfwinkel.

De eerste winkel begon in Coevorden en daarna naar Het Haagje in Hoogeveen. In Hoogeveen was namelijk veel surfactiviteit bij Nijstad (voorheen de surfplas) en hier volgde al snel een surfwinkeltje vlak naast de plas.

In 40 jaar is er veel gebeurd. Vorig jaar is Herqua Sports helemaal gerestyled en de 2e generatie (Frits en Britt) zit nu in de zaak. Het assortiment is enorm gegroeid en is nu een mooie mix tussen 50% fashion en 50% sport.

Om het 40-jarig bestaan te vieren heeft Herqua Sports een aantal leuke acties. Tot eind april geeft Herqua 20% korting op alles van running en in de permanente outlet op de 2e verdieping is een mooie actie gestart: 1 artikel 50%, 2 artikelen 60% en 3 artikelen 70%.

Foto 1980 : Herman in de surfwinkel in Hoogeveen

Van links naar rechts: Britt van der Veen, Herman van der Veen en Frits van der Veen

 Foto’s: Herqua.nl & Jesse van der Veen Herqua Sports Facebook

Geef een reactie