Algemeen

Meest vreemde verjaardag ooit voor 102-jarige Jacoba

Hoogeveen – Zo’n verjaardag als deze had de jarige Jacoba  IJmker Benjamins in al haar 102 jaren tellende leven nog nooit gehad. Door alle maatregelen omtrent het coronavirus kon ze niet de verjaardag vieren zo als in al die voorgaande jaren gebruikelijk was.

Vandaag mocht Jacoba haar verjaardag vieren met een heel mooie  leeftijd van 102 jaar. Maar deze verjaardag moest ze het doen zonder familie die haar de hand kon schudden of een dikke knuffel kon geven door de maatregelen die er momenteel zijn. Gelukkig kwamen familie, buren en vrienden wel allemaal langs aan de Holtienstraat om haar voor het raam te feliciteren via handkusje. Heel blij was ze ook met de kinderen die helemaal uit Veldhoven kwamen om hun oma voor het raam te feliciteren De hele dag door kreeg ze aanloop en cadeautjes. Maar nu mochten de gasten niet naar binnen, maar konden ze een gebakje buiten opeten.

Normaal gesproken woont Jacoba in een  mantelzorgwoning achter de garage bij haar dochter. Maar vandaag heeft ze de hele dag genoten bij het raam in de huiskamer van haar dochter. Dochter Delia had voor deze speciale dag de  bank voor het raam gezet zodat moeders gewoon de hele dag door kon genieten van haar visite.

Ondanks dat het de meest vreemde verjaardag was in heel haar lange leven, heeft Jacoba gewoon genoten van alle aandacht en mensen om haar heen. Ook al was het nu met glas er tussen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: