Amusement

Scala geeft online concerten en lessen

Hoogeveen/Meppel De leslocaties van Scala Centrum voor de Kunsten zijn gesloten wegens de coronamaatregelen, maar dat betekent beslist niet dat er niet gemusiceerd, gedanst, gezongen en gecreëerd wordt. Docenten staan niet voor de klas, maar voor de camera en geven zo veel mogelijk online les. Talentvolle muziekleerlingen laten van zich horen op het digitale podium. De lessen in de vorm van You Tube tutorials en energizers en de miniconcerten zijn de komende weken te zien en te beluisteren via de nieuwspagina op ontdekscala.nl en social media.

Energizers en You Tube tutorials

Voor alle leerkrachten, thuisschoolkinderen en moeders en vaders die nu ook juf en meester zijn, biedt het kunstencentrum energizers en tutorials. Op de website, het You Tube kanaal en de Facebookpagina van Scala vind je vanaf nu leuke, inspirerende lessen beeldende kunst, vrolijke muzieklessen en swingende danslessen, waar je veel van leert en waarmee je lekker creatief bezig bent.  Zo laat Marjelle Barneveld je zien hoe je een beestachtig kunstwerk maakt in de stijl van Eric Carle van het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Meester Jan vertelt je hoe je muziek kunt maken met oude rommel en Mirjam Slats leert je liedjes.

Concerten
Er gebeurt meer achter de gesloten deuren. De afgelopen dagen hebben muziekleerlingen gehoor gegeven aan een oproep om een muziekstuk op te nemen. Helemaal volgens de veiligheidsmaatregelen zijn opnames gemaakt, die samen miniconcerten vormen. De filmpjes verstuurt Scala naar verzorgingshuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen waar mensen nu geen bezoek kunnen ontvangen. Het eerste miniconcert komt aanstaande woensdag online op ontdekscala.nl en Facebook, zodat iedereen die het leuk vindt ook kan meegenieten. Wie een linkje of de filmpjes op een andere manier wil ontvangen, kan een e-mail sturen naar gj.rutgers@ontdekscala.nl.

Geef een reactie