Fransje Piepelaar ziet het levenslicht

Regio – Het gebeurt niet heel vaak, dat de uitgeverij van streektaalorganisatie Huus van de Taol een kinderboek uitgeeft. En dan ook nog eens in het Nederlands met Drentse dialogen. En dus maakt de uitgever Bert Rossing van Het Drentse Boek vol trots bekend, dat Fransje Piepelaar is geboren.

 

Het verhaal is bedacht door schrijfster Leny Hamminga uit Taarlo. En illustrator Sanne Bruinsma uit Assen heeft de fantasie van de schrijfster tot leven gebracht in prachtige tekeningen. Het is een lees- en voorleesboek geworden voor kinderen tot een jaar of tien. Fransje is een muisje uit een groot gezin. Al vrij snel komen er meer broertjes en zusjes en verlaat Fransje het nest. Kinderen gaan mee op ontdekkingstocht in de wereld van Fransje Piepelaar.

 

Voor Het Drentse Boek is het een nieuwe combinatie voor een kinderboek: een Nederlandse tekst waarin de moesies Drèents spreekt. De uitgeverij hoopt dat op deze manier meer mensen in aanraking zullen komen met het Drents. En ook dat meer mensen een grotere waardering voor het Drents krijgen. Streektaalorganisatie Huus van de Taol is voorstander van meertaligheid en dit boek past daar prima bij. Alle voorlees-vrijwilligers van het Huus krijgen het boek als bedankje cadeau.

 

Van Fransje Piepelaar die in een hond ging wonen ligt nu in de boekhandel en is ook te bestellen op www.drentheboeken.com voor € 14,95.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord