Algemeen

Ronde van Drenthe afgelast i.v.m Corona

Hoogeveen – De drie koersen van de Ronde van Drenthe, morgen, zaterdag en zondag, gaan niet door in verband met het coronavirus.
Minister Bruno Bruins heeft vanmiddag aanvullende maatregelen aangekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten alle evenementen in heel Nederland van meer dan honderd personen worden afgelast.
Organisatrice Femmy Van Issum: “Je blijft hoop houden, tegen beter weten in maar toen donderdagochtend ook in Hoogeveen een eerste coronabesmetting naar buiten kwam was ik het even helemaal kwijt”, zegt de organisatrice. “Ik riep gelijk: jongens, dit gaat de verkeerde kant op.”
“Er is natuurlijk sprake van overmacht, maar ik ben nu te moe om daarover na te willen denken.”
Van Issum: “De overheid heeft nu aangegeven dat  alle evenementen in heel Nederland van meer dan honderd personen moeten worden afgelast. Maar wat daarvan de financiële consequenties voor de Ronde van Drenthe zullen zijn is nog met geen mogelijkheid te zeggen. Ik hoop ook vooral dat de overheid, de gemeenten en de provincie ons willen helpen. Dat wij gezamenlijk de schouders eronder zullen zetten. Er is natuurlijk sprake van overmacht, maar ik ben nu te moe om daarover na te willen denken.”

Geef een reactie